Hírlevél feliratkozás

Keresés

Fotó: György Alida

Nyárádmenti oázis ‒ beszámoló a 2021-es Látó‒FISZ-táborról

Elkezdődik a meztelen felsőtestű kontra pólós irodalmárok focimeccs, amelyet három-nullig követek, aztán megmártózom a Nyárádban. Később megsokasodik a fürdőző társaság, és agyagszobrok is születnek. Mikor kifelé evickélünk a vízből a köves patakmederben egyensúlyozva, György Alida megállapítja, hogy a mozgásunk zombiapokalipszisre emlékeztet.

Bővebben ...

Fotók: Vincze Bence

Vének örök (A Purgatórium)

Minden este reggel feküdni. Nagy ötlet. Az utolsó nap reggelén 11-kor sikerül kimásznom az ágyból, első lendületemmel ellötyögök a líraműhelyre. Kupihár Rebeka verse van épp terítéken. Legrelevánsabb hozzászólásként annyit bírok kinyögni, hogy „Méhszájos Lőrinc”, ezért inkább elvonulok összeszedni magam. Útközben elhaladok a kritikaműhely mellett, de olyan szép, kerek, összefüggő mondatokban beszélnek, hogy megszégyenülten oldalgok tovább.

Bővebben ...

Fotók: Vincze Bence

Apollón & Dionüszosz a Sakáltanyán (Szóljon hangosan a Vének)

Ellenállhatatlan báj van azokban a poshadó reggelekben, amikor túlpörgetett éjszakák után, tompuló aggyal próbáljuk beindítani a napot. Még hemzseg a testben toxin, nyöszörög a máj, és az emberek valahogy egy alacsonyabb, mégis közös frekvencián rezonálnak. Azok a boldog másnapok, azok a ocsmány, cringe poénok. Ilyenkor még egy kicsit mindent lehet.

Bővebben ...

Fotók: Vincze Bence

Az Veeneki Alchototaabor Chronicaia (Az Újraírt Tekercs)

 Sírásközeli állapotban fogok neki ennek a krónikának: megírtam a teljes szöveget, de elkövettem azt az amatőr hibát, hogy nem mentettem el, és elveszett mind, amikor kikapcsolt a laptop. Úgyhogy jelen beszámoló silány másolata csupán az eredeti, irodalomtörténeti jelentőségű, megsemmisült műnek.

Bővebben ...